10 december 2023
18:30

Alegria FC Nyköping

Referat: Katrineholms SK FK - Alegria FC Nyköping

Den sörmländska division 2 serien är ju inte någon direkt maratonserie och på söndagskvällen var det dags för sista matchen i första vändan. Alegria från Nyköping var våra motståndare för dagen och de har gått helt rent och endast City har stört dem överhuvudtaget.

Vi förstod att det skulle blir riktigt tufft och tyvärr blev det flera sena återbud pga sjukdomar så vi tappade en hel fyra och när dessutom Daud blev sittande i Gnesta på ett tåg om inte rörde sig alls så hade vi inte två fulla fyror när domaren blåste i sin pipa.

Vi hade dock fokus på de som var på plats och gjorde upp en matchplan där vi skulle ligga tätt och slå om till kontringar precis som vi brukar när det är vassa lag som vill spela runt bollen mycket. Killarna klev in och satte defensiven riktigt bra men för dagen hade vi inte lugnet när vann bollen så vi skickade iväg den långt utan adress alldeles för många gånger.
Alegria spelar bort oss riktigt vasst efter 3:50 minuter och gör 0-1 men sedan ser det ändå rätt bra ut och vi skapar en bra kontringschans men vi är inte kliniska och istället tappar vi boll och åker på kontring samt släpper in en fast innan vi blir bortspelade igen och det är 0-4 i paus. Det är svårt att stå och gnälla på att det orättvist utan skillnaden ligger där i första halvlek men man känner att det är lite surt att vi inte kan straffa dem någon gång.

Till andra ska vi ta med oss ett än mer vässat försvarsspel och bättre noggrannhet i anfallsspelet och det är klart att då känns det sådär att deras libro får spela upp en rak passning från halva plan till deras forward som vänder upp och gör 5-0. Nu biter vi ändå ifrån en del och skapar några riktigt bra chanser men vi är inte alls effektiva och missar även flera bra lägen genom lite för dåliga passningar. De gör 6 och 7 mot noll innan Anton kan panga in 7-1 men det gör ytterligare ett innan domaren blåser av.
Jag det blev inte riktigt som vi önskade oss. Att vi åker på stryk mot ett riktigt vasst Futsal gäng som har mycket boll i sig och vana från SFL och höga serier men det känns lite synd att vi inte kan ge dem en match så de ändå känner sig hotade.

Vi får ladda om och ta med oss det höga tempo som spelades idag och använda det i nästa match och lägga till lite mer kontrollerat anfallsspel.